Ne zaman kalabalık bir misafir grubu
ağırlayacak olsam Elmalı tarçınlıdan yaparım bir tepsi. Hem misafirler hem ev
halkının çok beğenerek yediği kekimizin tarifini sizlerle paylaşmak istedim...
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 elma rendesi
- Birkaç damla limon suyu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi listedeki sıra ile bir kapta
çırpıyoruz. Yağlanmış tepsimize karışımı boşaltıp 160 dereceye ısıtılmış
fırında kekimizi pişiriyoruz. İlk 20 dakika kekimizin çökmesine izin vermemek
için fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz. Daha sonra bir bıçak ile kekimizin
pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder