1 Nisan 2013 Pazartesi

Tavuklu Bezelye

Klasik yemek tariflerinden biri belki ama vazgeçilmez anne yemeklerinden bir tanesi ;)


Malzemeler:
1 kg bezelye(ayıklanmamış hali, ayıklanınca yaklaşık üçte biri kalıyor:)
1 orta boy soğan
2 orta boy patates
1 tavuk göğsü
2 orta boy domates(ben yarım su bardağı kadar konserve domates kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bezelyelerimizi ayıklayıp tane bezelyeleri güzelce yıkıyoruz. Teflon tencerede önce kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsümüzü kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Ardından zeytinyağı ev yemeklik doğranmış soğanımızı ekleyip kavuruyoruz. Domates salçamızı ve küp küp doğradığımız patatesi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Konserve domatesimizi yada kabuklarını soyup küp  doğradığımız domatesleri de tenceremize ekleyip biraz karıştırdıktan sonra yaklaşık 3 su bardağı su ekliyoruz. Tuzumuzu da unutmayalım ;) Son olarak ayıkladığımız bezelyelerimizi de ekliyoruz ve yemeğimiz kaynayıp altını kıstıktan sonra yaklaşık 45 dakika kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz. Yanında bol tereyağlı pirinç pilavı tercihimizdir, afiyet olsun ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder