Bu böreği 2 gün önce arkadaşlarıma yaptım. Kahvaltıya davet ettiğim için
ellerinde simitler ve poğaçalarla gelseler de börekleri görünce hepsinin pabucu
dama atıldı. Bu kadar kolay yapılan ve lezzeti damaklarda kalan
böreğimi tarif üstüne tarif isteyen arkadaşlarımla beraber sizede yazmak
istedim. (Portakal ağacındaki tariften esinlenerek yapılmıştır.)
KELEBEK MAKARNA BÖREĞİ:
Malzemeler:
- 1 paket kelebek makarna
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yufka
- 400 gr. yağlı beyaz peynir
- 1 bağ maydanoz
- 1 tutam tuz
- Üzerine susam, Çörekotu
Hazırlanması:
1 paket makarnayı biraz tuzla haşlıyoruz ve süzüyoruz. Beyaz peynirin
içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş peyniri ilave edip karıştırıyoruz. Süt,
yumurtaların beyazı , sıvıyağ ve biraz tuz karıştırıyoruz. Fırın tepsisini
yağlayıp ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyuyoruz. Üzerine
haşladığımız makarnanın yarısını yayıyoruz. Ve sütlü harcın üçte
birini ekliyoruz. Daha sonra 2. yufkayı büzüştürerek seriyoruz. Üzerine
kalan makarnayı serip kalan sütlü harcın yarısını döküyoruz. Son olarak 3.
yufkayı büzüştürerek seriyoruz ve kenarlardan sarkan 1. yufkanın kenar
kısımlarını böreğin üzerine kapatıyoruz. Kalan sütlü karışımın içine başta
ayırdığımız 4 yumurta sarısını ekliyoruz ve bu karışımı da böreğin en üst
katına serip 1-2 saat fırına koymadan bekletiyoruz. Fırına koyarken de böreğin
üzerine ufak tereyağı parçaları ekleyip susam ve çörekotu serperek 180
derecede pişiriyoruz. Böreğimizi piştikten hemen sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun...
Bu böreği 2 gün önce arkadaşlarıma yaptım. Kahvaltıya davet ettiğim için
ellerinde simitler ve poğaçalarla gelseler de börekleri görünce hepsinin pabucu
dama atıldı. Bu kadar kolay yapılan ve lezzeti damaklarda kalan
böreğimi tarif üstüne tarif isteyen arkadaşlarımla beraber sizede yazmak
istedim. (Portakal ağacındaki tariften esinlenerek yapılmıştır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder