Özellikle çalışan bayanların vazgeçilmezi
hazır yufka ile yapılan tariflere sık sık yer vereceğim. İşte bunlardan en çok
sevdiğim ve yiyenlerin de parmaklarını yediği bir kıymalı börek...
Malzemeler:
- 4 yufka
- 1 yumurta
- 1,5-2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Susam, Çörekotu
İç Harcı:
- 250 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 3 yk zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Kıymamızı yağ ve soğanla birlikte kıymalar
suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz ve son olarak arzu ettiğiniz ölçüde
baharatlarımızı karıştırıp kıymayı soğumaya bırakıyoruz. Süt ve yağı bir kapta
karıştırıyoruz. Daha sonra her bir yufkamızı 6 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir
parçanın üzerine hazırladığımız süt ve yağ karışımından 2 yemek kaşığı yayıp
yufkanın geniş kısmına hazırladığımız harçtan 1 yk kadar ekleyip sigara böreği
sarar gibi(çok sıkı sarmamanız gerekiyor) yufkalarımızı sarıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz
böreklerin üzerine bir yumurta sarısı ve biraz zeytinyağından elde ettiğimiz
karışımdan gezdiriyoruz. Son olarak böreklerimizin üzerini susam ve çörekotu
ile renklendirip 175 derecelik fırında böreklerimizin üzeri hafif kızarana
kadar pişiriyoruz. Haydi bakalımm afiyet olsunnn :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder