Sirkeli kurabiye yıllardır mutfağımızdan
çıkmayan pratik lezzetlerdendir. Piştikten bir gün sonra daha lezzetli hale
gelir. Hazırladıktan hemen sonra bayatlama telaşı yaşamak istemiyorsanız
tavsiye ederim.
Malzemeler:
- Yarım çay bardağı üzüm veya elma sirkesi
- Yarım çay bardağı su
- Yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
- 2 yumurta(birinin sarısını başka bir kaba ayırın)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- 1 pk kabartma tozu
- Şekil verilebilecek kıvama gelinceye kadar
un
Hazırlanışı:
Un ve kabartma tozu dışındaki tüm
malzemeyi bir kapta güzelce karıştırıyoruz. En son unu ilave edip örgü,
yuvarlak yada herhangi istediğiniz bir şekil vererek yağlı kağıt serilmiş bir
tepsiye(yada yağlanmış bir tepsiye) dizip üzerine bir yumurta sarısı ve biraz
yağ ile elde ettiğimiz karışımdan sürüyoruz. Biraz susam ve çörekotu ile
kurabiyelerinizi renklendirebilirsiniz.165 derecelik fırına tepsimizi
yerleştiriyoruz. Kurabiyelerimizin üzeri hafif kızarınca yemeye hazır demektir.
Tavsiyem ikram edeceğinizden bir gün önce hazırlayın, aradaki lezzet farkını
göreceksiniz. Kolay gelsin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder