Bir irmik helvası ki yemeğe
doyamazsınız... Birkaç yıl önce biri çıkıp sen çok güzel irmik helvası
yapacaksın dese hayatta inanmazdım. Ama bu tarif benim bu konuda kendime olan
güvenimi tavan yaptı diyebilirim :) Kayınvalidem bile tarifini istedi. İşte
marifetli gelinim dedirten tarif...
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 125 gr tereyağı
- Yer fıstığı
Hazırlanışı:
Bir tencerede tereyağını eritip irmiğimizi
kavuruyoruz. Başka bir tencerede de süt ve suyu kaynatıyoruz. İrmiğimiz hafif
kararınca kaynayan süt ve su karışımını irmik tenceresine ilave ediyoruz. (Bu
sırada her iki tencer de sıcak olduğu için irmikler etrafa sıçrayacaktır. Bu
nedenle bu işlemi hızlıca yapıp hemen tencerenin kapağını kapatın.) 1-2 dakika
irmik suyunu çekince şekerimizi tencereye ilave edip tencereyi güzelce
karıştırıyoruz. Tekrar tenceremizin kapağını kapatıp üzerini bir bez parçası
ile kapatıp helvamızı dinlendiriyoruz. Çok az tereyağı ile fıstıklarımızı hafif
pembeleştiriyoruz ve helvamıza karıştırıyoruz. Helvamız dinlenip kendini
çekince servise hazırdır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder