Ispanak borani annemin en sevdiğim
yemeklerinden biridir. Evlenince yapmaya çalıştığım fakat bir türlü tadını
tutturamadığım boraniyi anneme yaptırdım ve ölçüsünü sizler için aldım ;)
Malzemeler:
- Yarım kilo ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 yk zeytinyağı
- 1 yk domates salçası(biber de olabilir)
- Sıcak su
Hazırlanışı:
Zeytinyağında ince doğranmış soğanı
pembeleştirip salçamızı kavuruyoruz. Daha sonra güzelce yıkayıp saplarıyla
doğradığımız ıspanağı tenceremize alıyoruz ve 5-10 dakika da böyle kavuruyoruz.
Ispanağımız sönüp tencerenin yarısına geldiğinde yıkadığımız pirinci ve 1,5 su
bardağı sıcak suyumuzu tencereye ilave edip bir kez karıştırıp kısık ateşte
pirincimizin pişmesini bekliyoruz. Bu arada tuzu eklemeyi unutmayın. Servis
yaparken de üzerine biraz yoğurt dökerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder