Sütlü irmik tatlılarından en lezzetli ve en kolay yapılanlarından biri irmik tatlısıdır. Bu tatlıya yeni bir görünüm ve farklı bir lezzet ekleyerek çok şık ve herkesin tarifini isteyeceği bir tatlı yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte tarifi...
Malzemeler
İrmik Tatlısı için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 çay kaşığı margarin
Vişneli katı için:
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı vişne suyu
ve 1 paket Eti Burçak
ve üzeri için 4-5 adet parçalanmamış tane ceviz
Hazırlanışı: Öncelikle irmik tatlısının malzemelerini(margarin hariç) tenceremize koyup kepçeyle karıştırarak pişiriyoruz. Tatlımız kaynamaya başlayınca içine biraz margarin koyup birkaç dakika daha kaynatıp, su ile yıkamak suretiyle ısladığımız borcam gibi bir kaba tatlımızı boşaltıyoruz. Yaklaşık 5dk. soğuduktan sonra 1 paket eti burçağı irmik tatlısının üzerine diziyoruz. 2. kat için başka bir tencereye vişne suyunu ve pudingi boşaltıp pişiriyoruz. Pişen vişneli pudingli sosumuzu da irmik tatlısının üzerine döküp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan tatlımızı birkaç saat de dolapta bekletiyoruz. Servis yaparken dilimlerin üzerine tane ceviz koyuyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder