Gelelim pişirmesine... Kurutulmuş taze fasulye nasıl pişirilir? Bir tencerede kaynayan suyun içine fasulyelerimiz atılır. Bir delikli kepçe yardımıyla ara ara karıştırarak fasulyelerin iyice şişmesi sağlanır. Daha sonra ise aynen taze fasulye pişirir gibi pişirilir. Ben şöyle yapıyorum...
Malzemeler:
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı kurutulmuş taze fasulye
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kaşık domates salçası
- 3 kaşık konserve domates veya 2 adet ortaboy domates
- 2 orta boy patates
- 1 çay kaşığı şeker, 1,5 çay kaşığı iri tuz
Hazırlanışı: Zeytinyağında soğanları şekerle pembeleştirin ve içine salçayı da ilave edip kavurun. Konserve domatesi, küp küp doğradığınız patatesi ve haşlayıp suyunu süzdüğünüz fasulyeleri sırayla tencereye ekleyin. Bir iki kez kavurduktan sonra malzemelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra altını kısarak yemeğimizi 40-45dakika pişirin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder