2 Nisan 2013 Salı

Hem Kuru Hem Taze: Kurutulmuş Taze Fasulye

Siz de benim gibi kış ayları boyunca yaz mevsimini, meyvelerini, sebzelerini, o güzelim havasını özleyenlerden misiniz? O zaman bu tarif tam size göre olacak. Yazın yediğimiz taptaze fasulyeleri tıpkı domates biber kurutur gibi kurutabiliriz. Hem de çok kolay bir şekilde. Tek yapmanız gereken fasulyeleri yıkayıp yemeklik doğramak ve temiz bir tepsiye dizerek güneşte kurumasını sağlamak. Fakat bunun da bir püf noktası var elbette. Kolayca kurumasını sağlamak için fasulyeleri küt küt değil de biraz uzunlamasına doğramak gerekiyor. Her bir parça baklava dilimi gibi olacak.



Gelelim pişirmesine... Kurutulmuş taze fasulye nasıl pişirilir? Bir tencerede kaynayan suyun içine fasulyelerimiz atılır. Bir delikli kepçe yardımıyla ara ara karıştırarak fasulyelerin iyice şişmesi sağlanır. Daha sonra ise aynen taze fasulye pişirir gibi pişirilir. Ben şöyle yapıyorum...

Malzemeler:
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı kurutulmuş taze fasulye
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık domates salçası
  • 3 kaşık konserve domates veya 2 adet ortaboy domates
  • 2 orta boy patates
  • 1 çay kaşığı şeker, 1,5 çay kaşığı iri tuz

Hazırlanışı: Zeytinyağında soğanları şekerle pembeleştirin ve içine salçayı da ilave edip kavurun. Konserve domatesi, küp küp doğradığınız patatesi ve haşlayıp suyunu süzdüğünüz fasulyeleri sırayla tencereye ekleyin. Bir iki kez kavurduktan sonra malzemelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra altını kısarak yemeğimizi 40-45dakika pişirin. Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder