Şambali tatlısını genellikle Ege'de kışın sokaklarda gezen tatlıcıların arabasında
görürüz. Ablamın elde ettiği tarifle artık evimizde de sıkça görülen
bir tatlı haline geldi. Tavsiye edilir ;)
Malzemeler:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 kg irmik
- 1 çay kaşığı yemek sodası
- 1 pk kabartma tozu
- Üzerini süslemek için fıstık
Şerbeti için:
- 7 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle şeker ve yoğurdu çırpıyoruz. Daha sonra kalan malzemeyi
ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine karışımı yayıyoruz.
Üzerini tane fıstıklarla süslüyoruz ve tatlımızı 170 derece ısıtılmış fırında
kabarıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada şerbetimizi kaynatıp içine
şekerlenmesini önlemek için 3-4 damla limon sıkıyoruz. Şerbetle tatlıyı buluşturma
zamanımız geldi. Fakat dikkat etmemiz gereken bir nokta var şerbetimiz soğuk,
fırından çıkan tatlımız sıcak olacak. Tatlıyı dörde bölüp şerbetimizi yavaş
yavaş ekliyoruz. Tatlımız şerbetini çekip birkaç saat buzdolabında bekledikten
sonra servise hazır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder