Reçelli Kurabiyem şekli ve tadıyla
vazgeçilmezlerimden. En sevdiğim yanı da diğer kurabiyelere benzemeyip farklı
oluşu... Deneyip bu leziz tadı keşfedin.
Malzemeler:
- 1 pk margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- Kulak memesi kıvamına gelecek kadar un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Kiraz, vişne veya çilek reçeli
Hazırlanışı:
Reçel dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp ortalarını hafifçe bastırıp minik çukurlar
oluşturuyoruz. 175 dereceye ısıtılmış fırınımıza tepsimizi sürüp
kurabiyelerimizi pişiriyoruz. Kurabiyelerin pişmesine 5 dk kala tepsiyi
fırından çıkarıp kurabiyelerin üzerine birer parça reçelin meyve tanelerinden
koyuyoruz. Tepsiyi tekrar fırına sürüp 5 dk daha kurabiyelerimizi fırında
tutuyoruz. Sonrasında reçelin tadını içine çeken kurabiyelerimizle
başbaşayız... Haydi afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder