Bakla yemeğini çok sevmekle birlikte annemden başka kimsenin bakla yemeğini
yemem. Veee anneme sormadan interneti ve yemek kitaplarını karıştıra karıştıra
tadı damaklarda kalan harika bir bakla yemeği yapmanın verdiği haklı gururla
yazıyorum :)) Eşimin bakla kokusuna dayanamayıp çorba ve pilava hiç dokunmadan
bir tencere yemeği bitirdiği zeytinyağlı baklamın tarifi şöyle...
Zeytinyağlı Taze Bakla
Malzemeler:
- 2 orta boy soğan
- 1-1,5 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı salça(isteğe
göre eklenmeyebilir)
- 1 kg taze bakla
- 2 su bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 limon
- Servis için:
- İnce kıyılmış dereotu
- Sarımsaklı süzme yoğurt
Hazırlanışı:
Geniş bir kabın içerisine su doldurup içine yarım limon suyu sıkıyoruz ve
sıktığımız limonu da kabın içerisine bırakıyoruz. Baklalarımızı güzelce yıkayıp
başlarını ve kenarlarındaki kılçıkları temizliyoruz. Temizlediğimiz baklaları
2-3 parçaya bölüp su dolu kabın içerine atıp sararmalarını engelliyoruz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder