2 Nisan 2013 Salı

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği


Bakla yemeğini çok sevmekle birlikte annemden başka kimsenin bakla yemeğini yemem. Veee anneme sormadan interneti ve yemek kitaplarını karıştıra karıştıra tadı damaklarda kalan harika bir bakla yemeği yapmanın verdiği haklı gururla yazıyorum :)) Eşimin bakla kokusuna dayanamayıp çorba ve pilava hiç dokunmadan bir tencere yemeği bitirdiği zeytinyağlı baklamın tarifi şöyle...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMDPvywVbYWuwxjm2c6yTFBi8BNA4T9Xbx-k3KS4Qvfbyk51efyKYRDrNahFdoGBzRla9u-QxqyCYLS91VdNeh34PmhYsZ9x5toaKBf1LHmx32JCcSAKPTPf7hoaZ4XR4t6smGRlDmqQg/s400/bakla.jpg



Zeytinyağlı Taze Bakla

Malzemeler:
  • 2 orta boy soğan
  • 1-1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı salça(isteğe göre eklenmeyebilir)
  • 1 kg taze bakla
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 limon
  • Servis için:
  • İnce kıyılmış dereotu
  • Sarımsaklı süzme yoğurt


Hazırlanışı:
Geniş bir kabın içerisine su doldurup içine yarım limon suyu sıkıyoruz ve sıktığımız limonu da kabın içerisine bırakıyoruz. Baklalarımızı güzelce yıkayıp başlarını ve kenarlarındaki kılçıkları temizliyoruz. Temizlediğimiz baklaları 2-3 parçaya bölüp su dolu kabın içerine atıp sararmalarını engelliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder